De verbouwing van ons kantoor

Een eigen kantoor starten heeft nogal wat voeten in de aarde. Dat bleek vijf jaar geleden op de Hillelaan, maar ook nu weer op Slinge 170. Die voeten beginnen wel steeds trotser te worden, kan ik u vertellen. Het pand waar we intrekken, delen we met makelaar Schildtvoorde, die er voorheen alleen in gevestigd was. De ruimte zal nu dus worden opgedeeld door middel van een wand van hout en glas. Vandaag is er een start gemaakt met het houtwerk en ik kan alleen maar blij zijn met het voorlopige resultaat.

Verbouwing

Aan de verbouwing ging behoorlijk wat gepuzzel vooraf. Een wandje tussen de toiletten, wel of geen hal en waar moet het licht precies vandaan komen? We hebben gekozen voor een wand met grote matglazen ramen, waardoor er zoveel mogelijk licht de ruimte binnenkomt. Tussen de vergaderkamer en mijn eigen kantoor worden ramen geplaatst, want op dit moment is dat nog een groot en donker hok. Ook komt er een aantal glazen deuren in de plaats voor de ‘gewone’ kunststof deuren. Met het licht moet het dus wel goed komen, lijkt me. Zeker nu het houtwerk eenmaal staat, ziet het er veelbelovend uit.

Verbouwing

Volgende week zal de verbouwing zelf waarschijnlijk afgerond zijn. Dan volgen de kleinere, maar zeker niet onbelangrijke klusjes. De aankleding van het pand, een likje verf over de muren, dat soort zaken. We wachten nog op een aantal mooie stoelen voor in de vergaderkamer, die half april geleverd zullen worden. Wel hoop ik dat de grote, lichtgevende letters van A.F.M. den Hollander Advocaten eind deze week al boven het kantoor zullen prijken. Het mag dan een behoorlijke klus zijn, maar wanneer hij straks is geklaard, heet ik u met gepaste trots heel graag van harte welkom in ons mooie, verbouwde kantoor aan de Slinge 170 in Rotterdam-Zuid!