Tarieven en voorwaarden

De tarieven van LIONS Advocaten zijn afhankelijk van de aard en omvang van de zaak. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende mogelijkheden:

Door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (‘op toevoeging’ / ‘pro deo’)
In bepaalde gevallen kunt u gebruik maken van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Dit noemt men ‘op toevoeging’. Deze subsidie van de overheid is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om hun advocaat zelf te kunnen betalen.

Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Ook niet ieder rechtsprobleem komt hiervoor in aanmerking. Voor de voorwaarden om een toevoeging te ontvangen, kunt u terecht op de volgende link van de Raad voor Rechtsbijstand:

https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/

Ook kan er een eigen bijdrage worden vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. Deze is afhankelijk van uw inkomen (en dat van uw partner). Voor de tabel met de huidige eigen bijdrages kunt u terecht op de volgende link van de Raad voor Rechtsbijstand:

https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/hoeveel-betalen/

Wij vragen voor u de toevoeging aan.

Bent u een particuliere cliënt, dan wordt altijd bekeken of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. U betaalt dan – afhankelijk van uw inkomen – een eigen bijdrage. Daarnaast dient u in bepaalde zaken rekening te houden met de kosten van het griffierecht, deurwaarderskosten en te betalen kosten (leges) voor het opvragen van uittreksels en akten. Voor meer gedetailleerde informatie over door de overheid gefinancierde rechtsbijstand verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Betaling op basis van een uurtarief
Wij rekenen afhankelijk van de aard en inhoud van de zaak en de expertise van de advocaat een uurtarief tussen € 225,- en € 275,- exclusief 21% BTW. U betaalt dit bedrag voorafgaand aan de werkzaamheden. Soms kan er een afwijkend uurtarief worden afgesproken. Ons kantoor rekent in elk geval géén kantoorkosten, in tegenstelling tot veel andere kantoren.

Betaling van een vooraf afgesproken totaalprijs (‘lump-sum’)
In het geval van een lump-sum betaalt u vooraf één vast bedrag voor alle werkzaamheden. Zo heeft u vooraf direct zekerheid over de hoogte van de totale kosten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Algemene voorwaarden

Op al onze dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van toepassing. U vindt ze op de achterzijde van ons briefpapier, of via deze link.

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring vindt u via deze link.

Klachtenregeling

Onze klachtenregeling vindt u via deze link.